Beschikbare thema’s

 • Beestjes
  Inventief behandelen met beestjes zoeken en vergelijken; tekenen van insecten en kleine beestjes; taaldenken met Binnen geen spinnen; op onderzoek met de app Obsidentify; oefeningen Hodsen en Paden; app Dierenzoeker voor oudere kinderen; download memory van Nelleke
 • Dieren
  Samen de hond uitlaten voor woordenschat; taaldenken in de dierentuin; behandelidee bij Ik zou wel een kindje lusten; opname Livesessie Dieren tekenen met Nelleke; logopedische doelen bij Concept Kids; originele prentenboeken; taaldenken bij Ik zou wel een kindje lusten + tekentutorial + interactief voorlezen; app Video touch; artikel over het belang van lezen.
 • Eropuit
  Oefenen omdat-zinnen met schoolreisje en dagje uit en taaldenken en woordenschat bij picknick; tekenen bij picknick: zweten, zitten, duiken, zwemmen, brandnetels en meer; 10 logopedische toepassingen bij memory; taaldenken met prentenboek Ga je mee; artikel over morfosyntactische stoornissen bij tos.
 • Eten en drinken
  Pizza maken, restaurantje spelen, taaldenkvragen bij Een voor jou, twee voor mij , tekenen van gezonde en lekkere dingen en hoe honger en tevreden eruitzien, doelen bij het spel Berenhonger, drie denkgesprekjes met eten, leesvoer over taal stimuleren met gesprekken.
 • Feest
  Behandelideeën voor verjaardag; feestdoos; tekenen feest, Sinterklaas en Sint Maarten; Communikaartspel met download extra feestvragen; download diploma logopedie; feestliedjes; taaldenkgesprekje cadeautjes inplakken; artikel pragmatiek bij kinderen.
 • Game on
  Inspiratie en informatie over hoe spelletjes (meer) in te zetten; behandeldoelen; aandacht voor executieve functies; tips voor spellen met behandeldoelen; samen met kind spel of kwartet maken; uitgelicht boek Speel je vaardig met bespreking; brochure executieve functies.
 • Groeien en bloeien
  Zinsconstructies uitlokken met de kinderboerderij; taaldenkgesprekjes bij zaaien en de kip-ei cyclus; Lente, groeien en kleine dieren tekenen; app voor digitaal tuinieren met behandeldoelen voor woordenschat, zinsbouw en vertelvaardigheid; veel prentenboeken; 2 artikelen voor vertelvaardigheid: vertelvaardigheden bij tos en DGM.
 • Ik!
  Familie, vriendjes, je klas, uiterlijk en emoties; prentenboek Kikker is Kikker met taaldenkvragen; 2 apps met logopedische doelen; denkgesprekje; tijdsbegrippen oefenen; artikel over anderstalige nieuwkomers; tekentutorials over uiterlijk en kleding.
 • Ouders
  Inventief behandelen met drie pijlers voor het betrekken van ouders; waarom tekenen van oudergesprekken zo goed werkt en een template voor bespreken behandelplan; oefenblad voor thuis; werken met WhatsApp; instructie voor ouders over interactief voorlezen.
 • Oudere kinderen
  Dit is een special met een minicollege over de principes van inventief behandelen; tips voor materialen; veel behandelfilmpjes. En met verdiepende livesessie (1 in april en 1 na de zomer).
 • Sint
  Tekentutorials Sint met veel werkwoorden; boek met taaldenkvragen: Een paard voor Sinterklaas; spelmateriaal cadeautjes met logopedische doelen; taaldenkvragen rondom Sinterklaas; artikel en website Rijke Taal; denkgesprekje pepernoten bakken voor gebruik in je behandeling en een voor ouders thuis.
 • Verkeer en vervoer
  Doelgericht werken aan de woordenschat; tekenen van vervoersmiddelen; Fiete’s world; Garage Gust; doelen morfosyntaxis en een artikel over prentenboeken en interactiemogelijkheden.
 • Weer en winter
  Tekenen van (winter)weer, voorwerpen en emoties; taaldenken met prentenboek De paraplu; weerapp Marco Polo om zelf het weer te maken; regenboogproefje; downloads weerwijzer; artikel over aansluiten bij de leefwereld met thema’s.
 • Wonen
  Behandelideeën met verhuizen en een schermspel; tekenen van huizen en interieur; logopedische doelen bij My Playhome; taaldenken met Kleine Muis zoekt een huis; denkgesprekjes; oefeningen bij het downloadhuis; blog Anja en artikel over het belang van woordenschat.
 • Ziek en gezond
  Lichaamsdelen en en hun functie, zintuigen, communicatieve functies oefenen; tekenen van pijntjes en verbanddoos; app ziekenhuis; Prentenboek Beterschap met taaldenkvragen; veel boekentips; proefjes, liedjes, materiaaltips; artikel over taaldenkgesprekken.
 • Zomervakantie
  Werken met Kinetic sand en themakoffertjes; tekenen ‘op vakantie gaan’; coöperatief spel Karuba; Boer Boris gaat naar zee; metafonologische oefening; liedjes; proefjes; artikel Ellen Burger over scripts.