Behandeling en evaluatie

Duur en frequentie van de behandeling
Behandelingen duren een half uur. Er kan één of twee keer per week behandeld worden.

Behandeling
Een logopedische behandeling is geen schoolse les. Wij gebruiken waar mogelijk speelse vormen om uw kind te helpen met zijn communicatieproblemen. We hebben de ervaring dat kinderen graag naar logopedie komen. Als dat niet zo is vinden we het belangrijk om dat goed met u en/of uw kind te bespreken.

De rol van de ouder bij de behandeling
Tijdens de behandeling vragen wij u meestal om in de wachtkamer plaats te nemen. Uw kind kan zich beter concentreren als het alleen bij de logopedist is. Aan het einde van de behandeling nemen we de tijd om met u te bespreken wat we gedaan hebben, hoe dat ging en wat u thuis kunt oefenen. Uw ondersteuning is erg belangrijk voor het slagen van de therapie. Als uw kind heel jong is, bent u tijdens de behandeling wel aanwezig.

Evaluatie van de behandeling
Aan het begin van de behandeling geven we aan hoe lang we behandelen voor we evalueren met een test of observatie. Bij de evaluatie bespreken we met u hoeveel uw kind vooruit is gegaan en wat dat betekent voor het vervolg. Een evaluatie kan ook plaatsvinden in samenspraak met andere professionals, zoals de leerkracht, ambulant begeleider of de instelling die uw kind naar onze praktijk verwezen heeft. Dit gebeurt alleen wanneer u daarmee instemt.