Workshop Herkenbaar en eenvoudig tekenen

Vind je het leuk om deze workshop samen met je collega’s te volgen? Wij komen deze workshop graag op locatie geven voor een groep van ca 15 logopedisten. Neem contact met mij op voor meer informatie en de kosten.

Er is geen kunst aan!

Tekenen is een krachtig middel om in je logopedische behandeling in te zetten. Verhalen visualiseren, woordenschat uitbreiden of uitleg geven is een fluitje van een cent als je snel en herkenbaar kunt tekenen.

Ben jij ook eindeloos aan het gummen als je in het schrift van het kind tekent? En lijkt je hond dan nog steeds op een konijn? Wil je je whiteboard vaker benutten om situaties te schetsen die je met je cliënt(je) bespreekt? Kom dan naar de workshop “Herkenbaar en eenvoudig tekenen”.

In een ochtend zullen Anja Scheffer en  illustrator Nelleke Kaldeway je de beginselen van herkenbaar tekenen bijbrengen. Zij hebben deze workshop speciaal voor logopedisten ontwikkeld.

Daarnaast oefenen we de nieuwe technieken en vaardigheden om deze effectief te kunnen inzetten in je behandeling.  Je hebt tenslotte niet altijd materiaal maar wel pen en papier bij de hand.

Resultaat
✓   Je leert de basics om vlot voorwerpen en emoties te tekenen
✓   Je krijgt ideeën over hoe je tekenen direct in je behandelingen kunt inzetten
✓   Je ontdekt dat ook jij kunt tekenen

Over de trainers

Anja Scheffer geeft diverse trainingen en workshops aan logopedisten en leerkrachten en zij heeft samen met illustrator Nelleke Kaldeway de workshop Herkenbaar en eenvoudig tekenen ontwikkeld.

Nelleke Kaldeway stelt zich voor:
Ik ben zelfstandig ondernemer, ik illustreer en geef workshops en trainingen. Ik heb creatieve therapie gestudeerd en heb in de kinderopvang gewerkt als coördinator en video-interactiebegeleider. Pedagogiek heeft altijd mijn interesse gehad, daar ben ik dan ook ingedoken na mijn studie. Als zelfstandig ondernemer heb ik me toegespitst op het snijvlak van de creatieve therapie en de pedagogiek en heb ik trainingen gegeven over de creatieve ontwikkeling van kinderen. Het toerusten van professionals die met kinderen werken is een voorrecht. Het is geweldig om te zien hoe cursisten met meer zelfvertrouwen over hun creatieve vermogens de deur uitgaan!

Dit zeggen deelnemers:

“Erg leuke en inspirerende cursus”, “In korte tijd tips/trucs gekregen om mee aan de slag te kunnen in de behandeling”, “Door de logopedische opdrachten veel inspiratie gekregen om het tekenen toe te passen”

Praktische informatie

Datum: nog niet bekend
Plaats: Houten
Duur:  10.00-13.00 uur
Kosten: € 90 (inclusief koffie, thee en materialen)
Doelgroep: logopedisten die werken met kinderen
Aantal deelnemers: minimaal 12
Workshopleiders: Nelleke Kaldeway-Kuijers en Anja Scheffer | 06- 45285451 | anja@burgerscheffer.nl
Aanmelding: Je kunt je (voor)aanmelden met de knop bovenaan deze pagina.

Herkenbaar en eenvoudig tekenen