Workshop Herkenbaar en eenvoudig tekenen

Vind je het leuk om deze workshop samen met je collega’s te volgen? Wij komen deze workshop graag op locatie geven voor een groep van ca 15 professionals. Neem contact met Anja op voor meer informatie.

Er is geen kunst aan!

Tekenen is een krachtig middel om in het werken met kinderen in te zetten. Verhalen visualiseren, woordenschat uitbreiden of uitleg geven is een fluitje van een cent als je snel en herkenbaar kunt tekenen.

Ben jij ook eindeloos aan het gummen als je in het schrift van het kind tekent? En lijkt je hond dan nog steeds op een konijn? Wil je je whiteboard vaker benutten om situaties te schetsen die je met de kinderen bespreekt? Kom dan naar de workshop “Herkenbaar en eenvoudig tekenen”.

In een ochtend zullen Anja Scheffer en  illustrator Nelleke Kaldeway je de beginselen van herkenbaar tekenen bijbrengen. Zij hebben deze workshop ontwikkeld voor iedereen die met kinderen werkt.

Daarnaast oefenen we de nieuwe technieken en vaardigheden om deze effectief te kunnen inzetten in je werk.  Je hebt tenslotte niet altijd materiaal maar wel pen en papier bij de hand.

Resultaat
✓   Je leert de basics om vlot voorwerpen en emoties te tekenen
✓   Je krijgt ideeën over hoe je tekenen direct kunt inzetten in je werk met kinderen
✓   Je ontdekt dat ook jij kunt tekenen

Over de trainers

Anja Scheffer werkt met kinderen met spraak- taal- en communicatieproblemen. Ze geeft diverse trainingen en workshops aan logopedisten, ambulant begeleiders en leerkrachten. Nadat ze zelf de kracht van tekenen ontdekte, heeft ze samen met illustrator Nelleke Kaldeway de workshop Herkenbaar en eenvoudig tekenen ontwikkeld. Zodat alle professionals die met kinderen werken tekenen als superpower ontwikkelen. 'Door veel te tekenen en met de lessen van Nelleke, heb ik nog meer plezier in mijn behandelingen. De kinderen vinden het ook leuk en tekenen graag met me mee.'

Nelleke Kaldeway is zelfstandig ondernemer. Zij illustreert en geeft workshops en trainingen. Nelleke studeerde creatieve therapie en heeft in de kinderopvang gewerkt als coördinator en video-interactiebegeleider. Als zelfstandig ondernemer heeft ze zich toegespitst op het snijvlak van de creatieve therapie en de pedagogiek en geeft ze trainingen over de creatieve ontwikkeling van kinderen. 'Het toerusten van professionals die met kinderen werken is een voorrecht. Het is geweldig om te zien hoe cursisten met meer zelfvertrouwen over hun creatieve vermogens de deur uitgaan!'

Dit zeggen deelnemers:

“Erg leuke en inspirerende cursus”, “In korte tijd tips/trucs gekregen om mee aan de slag te kunnen in de begeleiding”, “Door de opdrachten veel inspiratie gekregen om het tekenen toe te passen”

Praktische informatie

Datum: zie cursusagenda
Plaats: Houten
Duur:  10.00-13.00 uur
Kosten: € 105 (inclusief koffie, thee en materialen)
Doelgroep: logopedisten die werken met kinderen
Aantal deelnemers: minimaal 12
Workshopleiders: Nelleke Kaldeway-Kuijers en Anja Scheffer | 06- 45285451 | anja@burgerscheffer.nl
Aanmelding: Je kunt je vooraanmelden met de knop bovenaan deze pagina of aanmelden met de link op de cursuspagina..