Drie tips voor zomerse behandelingen

door Anja Scheffer

script campingINVENTIEF DE ZOMER DOOR

De vakantie staat voor de deur. De kinderen zijn moe en je inspiratie  is een beetje op. Zie dan nog maar eens effectieve en leuke behandelingen te bedenken.

In deze blog deel ik 3 tips voor zomerse behandelingen.

Drie behandelideeën voor het thema zomer of vakantie
1. Scripts

Een script is een situatie die zich in het dagelijks leven voordoet en zich meestal volgens een bepaald patroon afwikkelt*.
Voordeel van werken met scripts is dat je binnen het script de doelwoorden en doeluitingen vaak kunt herhalen.
Kies bijvoorbeeld het script kamperen, naar het zwembad of op reis gaan. Maak een mooie camping van playmobil of maak een zwembad van een bakje water.
* Voor meer informatie over het werken met scripts zie Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (Van den Dungen 2007).

2. Taaldenkgesprek - DGM

Wat is er leuker dan samen met de kinderen ijsjes maken? Maar ook een lek zwembadje repareren is een leuke activiteit. Kun je een badje met plakband maken, kun je het nieten of moet het anders? Probeer het uit! In mijn volgende nieuwsbrief geef ik drie ideeën voor originele DGM-gesprekjes.

3. Prentenboeken

Kies een leuk zomers prentenboek en lees het interactief voor, stel taaldenkvragen, speel het uit en laat het thuis vertellen aan een jonger broertje of zusje. Zo heb je veel vliegen in een klap. Een paar van mijn favoriete titels zijn Plons, Boer Boris gaat naar zee, Rikki aan zee en Picknick met taart.

Ik wens je veel inventieve zomerse behandelingen toe!

zomerse behandelingen met prentenboeken


Geïnspireerd door deze tips?

Meld je aan en ontvang Anja's inventieve behandelideeën voortaan per mail.


Vraag een gratis account aan voor Logoplein en word ook een inventieve logopedist.