Drie tips voor zomerse behandelingen met water

door Anja Scheffer

koele oefeningenKOELE OEFENINGEN

Wat is er leuker dan in de zomer lekker te kliederen met water. In deze nieuwsbrief deel ik 3 tips voor inventieve behandelingen met water. 

Drie tips voor zomerse behandelingen met water

Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar als het lekker warm weer is heb ik zin om koele oefeningen buiten te doen of lekker met water te spelen. Kinderen vinden spelen met water superleuk en oefenen is dan niet werken maar spelen. Hoe voeg je water toe in je oefeningen? Hieronder drie tips:

  1. Taaldenkgesprekje over drijven en zinken
    Combineer dit taaldenkgesprek met het oefenen van een VC bijzin: “ik denk dat deze blijft drijven” of een nevenschikkende zin met ‘maar’: “deze blijft drijven maar deze niet”. Zoek een aantal voorwerpen die blijven drijven en een aantal die zinken.
  2. Taalbegrip en vertelvaardigheid
    Lees het boek Plons en speel het daarna met concreet materiaal uit. Of laat het kind stukjes vertellen en speel het daarna uit. Mijn ervaring is steeds weer dat kinderen van uitspelen van het verhaal echt meer gaan vertellen!
  3. Productiewoorden Hodson en Paden
    Als je de ruimte hebt ga dan lekker naar buiten met een bakje water of waterpistool en oefen de woorden spat, spetter, spuit, nat of raak etc.

Geïnspireerd door deze tips?

Meld je aan en ontvang Anja’s inventieve behandelideeën voortaan per mail.